Murzynek Bananowy

Na sobotę zdrowe łakocie – murzynek bananowy z mąką gryczaną.

Dla prawdziwych smakoszy! Gwarantuję, że nie napracujesz się przy jego przygotowaniu:

  • 3/4 szkl. mąki gryczanej
  • 4 dojrzałe banany
  • 1 jajko
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 100ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka sody

Banany zmiksuj z jajkiem, mlekiem i olejem na gładką masę. Dodaj mąkę, kakao i sodę i zmiksuj tak, aby nie było żadnych grudek.

Wylej ciasto do silikonowej foremki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170st. na 50min.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.