Jagielnik na upalne dni

To ciasto idealnie sprawdzi się podczas upalnych, letnich dni. Prosto z lodówki smakuje tak dobrze jak zwykły sernik, tylko jest dużo bardziej „fit”. I nie trzeba go piec!

Spróbujcie koniecznie 🙂

Składniki:

CIASTO:

  • 200g kaszy jaglanej, przepłukanej wrzątkiem dwukrotnie
  • około 500ml wody/mleka/mix
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1,5 szkl. wiórków kokosowych

POLEWA:

  • 3 łyżki odżywki białkowej (u mnie o smaku ciasteczkowym)
  • 3-4 łyżki wody
  • 4 łyżeczki oleju kokosowego, rozpuszczonego
  • łyżka kakao

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy do miękkości z podaną ilością wody/mleka. Dodajemy ksylitol i wiórki, dokładnie mieszamy, przekładamy do formy i wstawiamy do lodówki.

Składniki na polewę dokładnie mieszamy i polewamy nią ciasto.

Można przyozdobić sezonowymi owocami – u mnie moje ulubione TRUSKAWKI <3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.