Jajeczne muffiny z boczkiem i bazylią

Świetny sposób na białkowe śniadanie – w trochę innej wersji niż jajecznica 🙂

pomysł od paleolife.pl

img_3191Składniki: (na 6 muffinek)
3 plastry boczku
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól i pieprz
6-7 jajek
bazylia

Boczek pokrój na kwadraciki, wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż ok 4-5 minut aż się przyrumieni. Dodaj drobno pokrojoną cebulę i smaż, aż zrobi się szklista. Dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, zamieszaj i ściągnij z ognia.
Jajka zamieszaj w osobnym naczyniu, dopraw solą i pieprzem.
Przełóż masę jajeczną do foremek na muffinki i do każdej dodaj boczek z cebulą. Przyozdób listkami bazylii i piecz w piekarniku około 15-20 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

Poniżej moje śniadanie białkowo – tłuszczowe: muffiny jajeczne, > chleb śródziemnomorski paleo < i sok z buraka, jabłka i marchewki <3

img_3198

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.